tirsdag 22. februar 2011

Bakedag, eller god husmor?

I dag har jeg vært flink på bakefronten. Har bakt boller og knekkebrød, (nå kan det vel ikke kalles å bake knekkebrød), men har iallefall laget de...
Og her er bevis, samt oppskrifter for de som ønsker det;


Fastelavns-boller med vaniljekrem


5 dl melk
1 egg
1 pk tørrgjær
100-150 gram smør
2 dl sukker
1 1/2 ts kardemomme
1,4 l hvetemel
1 egg, pisket
1 pk. ferdig vaniljekrem

Smelt smør, hell melken over og la blandingen bli fingervarm.Ha i en bolle sammen med gjæren. Ha i sukker, egg og kardemomme. Ha i så mye hvetemel at den slipper bollen. Elt deigen godt i minst fem minutter. Dekk til med plast og la den heve til dobbel størrelse.


(Kjevle deigen til ca. 1/2 cm tykkelse og skjær ut firkanter på ca. 9x9 cm. Legg en god spiseskje vaniljekrem på hver firkant. Samle alle fire hjørnene og pass på at det blir tett. Etterhev bollene i ca. 20 minutter og pensle dem med egget).
Stekes ved 240 grader i ca 10 min.

Jeg lagde vanlige boller, og det ble like godt :)

Knekkebrød

200 g solsikkekjerner
50g linfrø
50g sesamfrø
50g kruskakli
2ss fiberhusk(store toppede)
1/2 ts salt
litt søtt
5dl vann

Rør sammen deigen...la den hvile i ti min så fiberhusken får svelle... og smør utover bakepapir på to plater og rut opp med pizzahjul. Stek begge platene samtidig i varmluft 160g 1t 10 min..la platene bytte plass to ganger underveis. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Om du ikke har varmluftsovn øk temperaturen til 180 og stek et brett av gangen.

Oppskriften er hentet fra LCHF-bloggen hvor du finner mange andre gode lav-karbo oppskrifter også.

Ha en flott tirsdag.
Fie

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige tilbakemeldinger