fredag 4. mai 2012

Innsunken brystkasse, operasjon med Nuss prosedyre

Dette er historien om min eldste sønns brystkasse, dens defekt og operasjonen han gjennomgikk i høst.
Marius hadde innsunken brystkasse, se bilder:

Legen som undersøkte Marius sa at de pleide å ta den såkalte "badeand"-testen...?!? Det ville si at pasienten la seg på ryggen, man fylte "hullet" med vann og så om en badeand kunne flyte der. Om den kunne flyte fikk man operasjon :) I Marius tilfelle var dette ikke nødvendig, han så at dette var noe han måtte gjøre noe med.

Marius testet også lungekapasiteten sin, den var på 73% av normalen, og i følge legen burde en ung, frisk gutt på hans alder ligge på 110%. En liten mangel der altså.

En innsunken brystkasse opereres med noe som kalles Nuss Prosedyre. Der man i korte trekk setter inn en stålstang i brystet, og "presser" brystbeinet frem i korrekt posisjon. Dette er veldig smertefullt de første dagene, men etter ett par uker er man nesten tilbake til normalt.
På denne måten får man en umiddelbar effekt, og brystkassen ser "normal" ut med en gang man er ute av operasjonen. Denne stålstangen skal sitte inne i 3 år, da har brystbeinet "satt" seg og man har fått en varig forandring.
Her er Marius etter operasjonen:
Operasjonen har etterlatt seg et lite arr på hver side av brystkassen, og en veldig flott og rett brystkasse. Marius er veldig fornøyd, og da er mammaen fornøyd også.

Nok kropp for i dag....

Ha en flott helg,
Fie

PS! Bildene er tatt av Helene (Maius kjæreste)2 kommentarer:

 1. ønsker gjerne kontant med deg :) angående nuss operasjonen.
  post@haugenconsult.no

  SvarSlett
 2. Ønsker gjerne kontakt jeg også.

  Er gutt på 17 som vurderer dette.

  Kontakt meg på mariusaasgaard44@gmail.com med en "Hei" så jeg kan stille noen spørsmål.

  SvarSlett

Hyggelige tilbakemeldinger